DR understøtter fællesskabet og stoltheden ved Nakskovs byjubilæum

IMG_2233I forbindelse med Nakskovs 750 års byjubilæum havde byen i juni besøg af DR SymfoniOrkesteret, DR VokalEnsemblet og DRSO’s Messingkvintet. De professionelle musikere gav over flere dage adskillige koncerter, både på traditionelle scener, på skoler og ved overraskende pop up-events.

Fredag aften 10. juni afsluttedes de intense dage med en gallakoncert, hvor DR VokalEnsemblet og Messingkvintetten spillede og opførte værker sammen med tre lokale kor: Unika, Nakskov Sangforenings Herrekor og Sankt Nikolaj Kirkes Kammerkor.

Det var en stor oplevelse at høre tonerne fra de fantastisk dygtige musikere og sangere blande sig med stemmerne fra de lokale kor. Især musikken og teksterne, som handler om fællesskabet, sangen, Nakskov og Lolland, rørte mange hjerter denne aften. Det var eliten og dygtige amatører i skøn forening. Det var samarbejde mellem by og land. Det var dansk samhørighed og musikalitet på højeste niveau. Herunder kan du se et par videoer, der vidner om stemningen.

Stor tak til DR, dirigent Michael Bojesen og hele holdet bag!! Tak til P2, der dækkede besøget ved radioudsendelser i weekenden 11.-12. juni. Tak bychef Niels Halm, som står bag initiativet til samarbejdet med DR.

/Kirsten Sydendal

FÆLLESSKAB, SAMMENHOLD
(Musik fra Fangernes Kor – Giuseppe Verdi. Tekst: Mathias Hammer)DET ER LOLLAND
(Tekst og musik: Gunner Møller Pedersen)


Fra DR Koncerthuset Klassisk’s Facebook-side:


Fra DR VokalEnsemblets Facebook-side


 

DR P2
Her er link til udsendelserne på P2, hvor Nakskovs byjubilæum blev nævnt:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p2/p2-puls-2016-06-03#!/
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p2/nakskov-750-ar#!/

Nakskov Web-TV
Her er link til Nakskov Web-TV’s dækning af koncerterne:
Pop up-koncert i Skovcenteret
Pop up-koncert i Jyske Bank
Pop up-koncert i Meny

Dette indlæg blev udgivet i Den nye fortælling om Lolland-Falster, DR, Nyheder. Bogmærk permalinket.