Byggeriet af Storstrømsbroen fremrykkes med start i 2017

3fd0e11d-a1f0-4153-9dc7-6c72776c0ac9-large

Foto: Lise Ravnkilde

Læs Sammenfatning om Storstrømsbroen

I 11. time – lige op til Folketingets sommerferie – gav transportminister Hans Christian Schmidt og finansminister Claus Hjort Frederiksen grønt lys til at byggeriet af Storstrømsbroen kan fremrykkes og påbegyndes i 2017!

Det er fantastisk nyt for både sjællændere og os fra Lolland-Falster. Det lykkedes at skabe så stort et folkeligt pres, at politikerne kunne se fornuften i at tage beslutningen.

Som et bidrag til slutspurten sendte Lolland-Falster Lovestorm 21. juni en sammenfatning af vores fælles ønske om at få byggeriet fremrykket til alle Folketingets medlemmer. Sammenfatningen indeholder bidrag fra folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen, borgmester John Brædder og arkitekt Philip Rasmussen og kan læses her.

Vi sender en stor tak til alle, der har bidraget til at politikerne fik taget beslutningen! Især til Tanja Beckmann Sørensen, der har lagt et enormt arbejde i den store underskriftsindsamling på over 8100 underskrifter. Tak til dem, der arrangerede besøg på broen og folkemøde. Og tak til alle dem, der kom og bidrog ved høringen på Christiansborg d. 13. april.

Læs Sammenfatning om Storstrømsbroen

Video om Storstrømsbroen:

 

Udtalelser fra finansministeren og vores politikere efter nyheden om fremrykningen:

Finansminister Claus Hjort Frederiksen:
“Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en bred politisk aftale, som sikrer, at vi nu kommer i gang med at få etableret en ny Storstrømsbro. Det vil være til stor gavn ikke mindst for borgere og virksomheder på Lolland-Falster”, udtaler finansminister Claus Hjort Frederiksen. (fra licitationen.dk)

Næstformand for Transport- og Bygningsudvalget Lennart Damsbo-Andersen:
Endelig kom afgørelsen. Byggeriet af Storstrømsbroen starter næste år – i 2017, og afsluttes i 2022. Det er godt resultat af fantastisk samarbejde og opbakning fra alle. Borgere, erhvervsliv, fagforeninger, og politikere på tværs af partier.
Stor tak og tillykke til os alle, og ikke mindst til Lovestorm, der med sin brede opbakning har været et samlingspunkt.

Folketingsmedlem Rene Christensen:
Så kom den Storstrømsbro Hurra🇩🇰😀 der skal champagne til 🍾 tak til alle som har deltaget på den ene eller anden måde…

Folketingsmedlem Marcus Knuth:
Fantastiske nyheder: vi har besluttet af fremrykke arbejdet på den nye Storstrømsbro to år, og arbejdet på den nye bro starter allerede næste år. Tak til alle – erhvervsliv, borgmestre og folketingsmedlemmer i alle partifarver – på tværs af Lolland-Falster og Sydsjælland for fantastisk samarbejde i at få prioriteret og sat fokus på dette projekt. Det her skal fejres så stort!

IMG_2373Borgmester John Brædder
Dagen d 1 juli 2016 vil gå over i historien som den dag hvor alting ser endnu lysere ud for Sydhavsøerne. Med beslutningen om igangsætning af ny Storstrømsbro i 2017 få vi en mulighed for at pendle mellem hovedsagen (hovedstaden, red.) og Nyk på 57 min. Det er godt for os der bor her, det er godt for bosætning, uddannelse og arbejdspladser, dem der endnu ikke har investeret i fast ejendom skal skynde sig. Tak til alle som har bidraget til at dette endelig er lykkedes, det viser hvad vi kan når vi står sammen, og Rene tak fordi du også holdt fast, du gør det på mange områder godt for vores landsdel i det folketing.

Borgmester Holger Schou Rasmussen
Så er det på plads. Byggeriet af Storstrømsbroen starter 2017 og står færdigt i 2022. Godt gået af Nicolaj Wammen, Rasmus Prehn og Benny Engelbrecht. Vi glæder os på LF over den beslutning.👍😊😀👏

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.