Månedens Lovestormer: Arne Andreasen (april 2017)

Hver måned sætter vi fokus på et af de meget aktive medlemmer i Lolland-Falster Lovestorms gruppe på Facebook. Hvis du vil være med, så klik dig ind her: https://www.facebook.com/groups/lollandfalsterlovestorm/

IMG_7913.JPG

Hvem er du?

Jeg hedder Arne Andreasen og er født og opvokset på Saunsøgården, som ligger lidt syd for Nakskov. Jeg er 75 år. Da jeg var 15 år, kom jeg i lære som maskinlærling på Nakskov Sukkerfabrik. Nogle år efter mødte jeg min gamle lærlingemester fra sukkerfabrikken, som spurgte mig om jeg kunne tænke mig, at komme tilbage til et job i den nye afdeling i det høje hus på Maribovej i Nakskov. I 2002 gik jeg på pension efter et langt arbejdsliv.  I dag bruger jeg tiden på mine to veterankøretøjer og deltagelse i de 3 motorklubber, som jeg er medlem af. Danmarks Sukkermuseum tager også lidt af fritiden, og det er også spændende og forhåbentlig til glæde for nuværende og kommende generationer.

Hvorfor bruger du tid på de gode historier?

Jeg har jo boet i Nakskov det meste af min tid, og det er jo det sted som jeg bedst kender. I min alder kunne jeg måske være ligeglad, men det kan jeg bare ikke. Der er her på egnen så mange gode kræfter, der arbejder på, at vi alle skal have det godt. Nogle gange kritiserer vi uden selv at gøre noget. Jeg har jo oplevet de glade 60´er, hvor alt blomstrede i vores egn. Her i Nakskov husker jeg sukkerfabrikken, maskinfabrikken, skibsværftet og slagteriet. Alle sammen store virksomheder, som havde mange ansatte. Derudover havde vi et velfungerende handelsliv og landbrug. I Nakskov var der tre biografer og utallige restauranter og hoteller.  Nogle fremsynede mennesker fik skabt Uddannelsescentret i 1979 – 1980.

Efter skibsværftets lukning var det vanskeligt at bevare optimismen her på egnen. Efter et hård træk kom der igen optimisme, dengang Vestas kom til Nakskov. Men Vestas måtte efter nogle år lukke afdelingen i Nakskov. Det gjorde ondt, men jeg har altid troet på, at produktionen kom tilbage til Nakskov. Den kom tilbage, og dagens glade nyhed (6 marts. 2017) her til morgen var, at 414 nye arbejdspladser på Lindø og Nakskov. Heraf 270 til Nakskov. Dejligt!

Hvorfor er du med i Lolland-Falster Lovestorm?

Efter udsendelsen ”På røven i Nakskov” blev jeg udfordret. Det var ikke rimeligt! Jeg blev faktisk rigtig gal i hovedet.  Da gruppen Lolland-Falster Lovestorm blev startet på Facebook var jeg straks klar til at komme med modsigelser, positive film og kommentarer. Gøre opmærksom på alle de gode ting, som foregår hernede på Lolland-Falster. Mange unge nyetablerede knokler for at det kan hænge sammen. Se bare Knuthenlunds økologiske landbrug. Mange andre lokale producenter har taget kampen op og satset. Alle er gode eksempler, som fortjener støtte. Se alle aktiviteterne på havneområdet. Jeg har ikke så mange kræfter mere, men jeg kan støtte med lidt film, billeder og god omtale. Det vil jeg fortsat gøre, så længe jeg kan.

Jeg føler også, at LF Lovestorm er et netværk, hvor vi hurtigt og effektivt kan komme ud til hele Verden med vores gode nyheder. Mit ønske skal være, at vi holder en sober tone på Facebook, så det er til gavn for os alle, og at Lolland-Falster bliver et sted, hvor der hersker venskab, hjælpsomhed, kærlighed og fremgang.

Dette indlæg blev udgivet i Månedens Lovestormer, Nyheder. Bogmærk permalinket.