Harald Krabbe, Frederiksdal Gods – Vinderkultur på Lolland-Falster

De første 1.000 flasker kirsebærvin fra Frederiksdal kom på hylden i SuperBest i Nakskov i 2008. Godsejer Harald Krabbe husker det tydeligt, for han var nervøs for, om nogen overhovedet ville købe dem – og om de kunne lide, hvad de smagte.

Forud var gået to år med masser af vinøse eksperimenter. Og masser af diskussioner og erkendelser sammen med hans nye partnere, journalisten Morten Brink Iwersen og kokken Jan Friis-Mikkelsen.

Det var en udfordring for Harald Krabbe at få en journalist og en kok som legekammerater. De satte spørgsmål ved alt, hvad landbruget gør. Men sammen var de enige om, at deres kirsebærprojekt skulle jage den højeste kvalitet – og være et mønstereksempel på, hvad dansk landbrug kan, når man tænker lokale råvarer i et globalt perspektiv.

Harald Krabbe forstod at sætte legekammeraternes flyvske ideer i system. Og siden da er de vestlollandske kirsebærvine blevet dynget til i priser, stjerner og høje point fra presse og vinanmelderne – og Frederiksdal Gods har i dag Skandinaviens største vineri.

For nakskovitterne kunne lide hvad de smagte, tilbage i 2008. Og siden da har de ikoniske, slanke flasker bredt sig på hylderne på hele Lolland-Falster – og i resten af Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Kina og USA.

Tekst: Carsten Andersen

Læs mere om bogen Vinderkultur på Lolland-Falster

Læs mere om Harald Krabbe og Frederiksdal Gods
www.frederiksdal.com
Facebook: Frederiksdal Kirsebærvin

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Vinderkultur 2016. Bogmærk permalinket.