Susanne Grue Jørgensen, Lys over Lolland – Vinderkultur på Lolland-Falster

Susanne-Grue-2

Susanne Grue Jørgensen er kunstnerisk leder af Lys over Lolland, der har godt og vel 10.000 besøgende om året, under de 10 dage kunstfestivalen varer. Gennem årene har festivallen været afholdt i kulturhistoriske forladte bygninger på både Lolland og Falster.

Med Lys over Lolland vil vi gerne være dem, der inviterer kunstnerne ind og skabe en kunstoplevelse i vores landsdel. Det har fra starten været vores tanke. Samtidig er vi meget åbne over for vores naboer omkring Østersøen, og projektet har været internationalt fra starten.

For os handler det ikke bare om at komme på landkortet ved at arrangere en stor kommerciel begivenhed, hvor ingen fra lokalbefolkningen har været med, og ingen føler ejerskab. Lys over Lolland er så at sige groet op fra landsdelens rødder og har i dag en meget stor opbakning.

Vi vil springe ud og være meget grænseoverskridende og have superkunstnere med fra Danmark og udlandet på nogle andre måder. Når kunst og kunstnere spiller sammen med den skønhed, der ligger i nedlagte fabriksbygninger, forladte slotte, havneområder m.m. bliver det noget helt unikt.

Vi bliver faktisk misundt af andre, som kan se, vi har nogle fantastiske, fine gamle fabriksbygninger, som er ødelagt andre steder i Danmark. Det har en værdi, vi ser det bare ikke i hverdagen.

Lys over Lolland er en selvejende kulturinstitution, der har været aktiv i 17 år. Susanne og personerne bag Lys over Lolland ønsker at vise kunst og Lolland-Falster på helt nye måder, fra nye vinkler og vise det potentiale, som landsdelen rummer.

Tekst: Carsten Andersen
Læs mere om bogen Vinderkultur på Lolland-Falster

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Vinderkultur 2016. Bogmærk permalinket.