Nyhedsbrev – Oktober 2018

lovestorm-træ.jpg

Efter en varm og lang sommer er det på tide at fortælle lidt om, hvad vi går og laver i bestyrelsen for ”Sammen om Lolland-Falster”, som står bag Lolland-Falster Lovestorm. Det er vores opfattelse, at den positive italesættelse af Lolland-Falster igennem længere tid har været stigende, og vi mener, det er meget vigtigt, at Lovestormen fortsat understøtter og forstærker denne udvikling.

Fællesspisning og fællessang
I sommer afholdt vi tre arrangementer på Hotel Saxkjøbing, hvor hhv. Christian Steffensen, Jan Borre og Thomas Bjerre underholdt med historier, musik og fællessang. Hotellet serverede den dejligste sommermad. Vi vil meget gerne gøre LF Lovestorm til noget, som også finder sted ”ude i virkeligheden”, så det er vores ambition at gentage lignende møder mellem mennesker i fremtiden. Tak til alle der deltog, og tak til musikerne og Hotel Saxkjøbing.

Instagram
Tina Kjær har tilbudt os hjælp med at få endnu mere liv i vores Instagramprofil. Vi har nu over 1200 følgere, og det tal skal Tina nok få løftet endnu højere. Hun laver et opslag hver dag, ofte med inspiration fra de 13.000 opslag som bærer hashtagget #lollandfalsterlovestorm. Vi opfordrer alle til at benytte det, både private og virksomheder – og selvfølgelig til at følge vores profil. Kig ind på www.lovestorm.nu og se de mange flotte opslag fra Lolland-Falster. Og følg os på selve Instagram!

Foredrag og oplæg
Der er fortsat mange, der gerne vil høre historien om Lolland-Falster Lovestorm. Mette Aagaard har holdt oplæg for Højskolen på Marielyst tre gange i sommer, og Kirsten Sydendal har holdt oplæg ved en stor familiefest på Femø, ved Smalls Ølklub i Vordingborg og for Akademiet for Social Innovation, da de besøgte Sakskøbing for nylig. Næste oplæg bliver for stiftets præstepraktikanter og for Rotary i Maribo, begge dele i starten af oktober. I november har SF Guldborgsund booket os for et oplæg.

Lovestormambassadører
Hver måned finder vi en ny ambassadør for Lolland-Falster Lovestorm og laver et portræt, som udgives i LF Livsstil (af Folketidende). Formålet med ambassadørerne er at danne et kontaktnet af ildsjæle på Lolland-Falster, der er aktive i deres lokalområde på Lolland-Falster, og som gerne vil fungere som bindeled mellem Lolland-Falster Lovestorm, deres lokalområde og andre steder på Lolland-Falster.
Her er link til de seneste numre med Lovestormambassadører:
Oktober: Rebecca Galsgaard, Søllested: https://www.e-pages.dk/lollandfalsterextra/86/ 
September: Birgitt Bjerre, Nykøbing: https://www.e-pages.dk/lollandfalsterextra/83/ 
August: Yvonne Halskov, Gedser: https://www.e-pages.dk/lollandfalsterextra/81/

Safari Live og tilflyttervelkomst
Vi har i løbet af sommeren deltaget med en stand ved Safari Live i Knuthenborg og ved Guldborgsund Kommunes velkomstarrangement for tilflyttere. Vi forventer også at deltage ved Lolland Kommunes tilflytterarrangement i november.

Folkemøde på Bornholm – Fremtidens fællesskaber
Kirsten Sydendal deltog ved Folkemødet på Bornholm i juni, og her blev den nye antologi ”Fremtidens Fællesskaber” udgivet i rækken af ”Futuribler”, som Selskabet for Fremtidsforskning står bag. Kirsten har skrevet et af kapitlerne som handler om Lolland-Falster Lovestorm. Kapitlet kan – kan sammen med bogens forord m.m. – læses her: https://lollandfalsterlovestorm.files.wordpress.com/2018/09/futuriblerne_web_final-kirsten-sydendal.pdf

Lovestormgavekasser fra Helt Lokalt
Mette Aagaard har et kommende samarbejde med www.heltlokalt.dk i støbeskeen, som I kommer til at høre mere om. Vi vil også gerne trykke postkort med de mest populære fotos fra gruppen og flere klistermærker, så vores bevægelse også er synlig uden for internettet.

Erhverv
Vi synes, der mangler erhvervshistorier i Lovestormgruppen, og det skyldes naturligvis, at vi ikke har ønsket at gruppen blev en reklamesøjle. Nu har vi etableret et samarbejde med Louise Lindhagen, som vi vil løfte sløret for meget snart. Samarbejdet betyder, at virksomheder i større udstrækning kan bruge LF Lovestormgruppen til at dele de gode historier.

Brainstorm med Lovestorm sammen med Stiftet
18. september havde Lolland-Falsters stift et debatmøde om, hvad vi skal bruge kirkerne til i fremtiden. Vi fulgte i Lovestormgruppen op med en (ellers sjælden) debattråd, hvor vi stillede gruppen det samme spørgsmål. Rigtig mange gode ideer kom frem, og dem vil vi sende til biskoppen og Lolland-Falsters Stift som ekstra bidrag til idestormen på mødet. Tråden kan ses her: https://www.facebook.com/groups/lollandfalsterlovestorm/permalink/2162022004072975/
Vi stiller gerne gruppen til rådighed, hvis andre organisationer ønsker at fortsætte eller igangsætte en veldefineret debat eller idestorm om et lokalt emne i det virtuelle rum – sammen med os.

TVØst – Fantastiske fælleskaber
28. september blev Idestrup kåret som Årets Fantastiske Fællesskab af TV Øst. Vi sender et stort tillykke og glæder os til landsfinalen, som sendes på TV2. Kirsten Sydendal deltog som jurymedlem, da de lokale finalister skulle findes til TV Øst, og vi kvitterer for den ære det var at være med til det.

Støtte
Arbejdet med Lolland-Falster Lovestorm udføres på frivillig basis, og hvis vores bevægelse fortsat skal vokse med nye initiativer, har vi brug for din hjælp. Det kræver nemlig både midler og arbejdskraft.
Du kan blive medlem af vores forening for 200 kr. Indbetaler du efter 1. oktober, får du hele 2019 med og kan stemme til vores generalforsamling. Man kan indbetale de 200 kr. på Mobilepay 91284.
Vi vil også gerne have virksomheder til at bakke op med et virksomhedsmedlemskab eller en donation. Skriv til os på kirsten@solf.dk eller mette@solf.dk, hvis din virksomhed er interesseret i at støtte os, eller hvis du vil have en snak med os omkring et specifikt samarbejde.
Vi kan også altid bruge flere hænder. Er du god til at organisere, skrive, planlægge og udføre events, lave medlemskartotek og nyhedsbrev, kategorisere digitalt, bruge de sociale medier, fotografere eller lign., så skriv gerne til os på kirsten@solf.dk eller mette@solf.dk.

Lovestorm.dk
Dette nyhedsbrev kan også læses på denne side på nettet:
https://lollandfalsterlovestorm.wordpress.com/2018/10/02/nyhedsbrev-oktober-2018/

Lovestormen i tal

  • 27.000+ medlemmer
  • 49.000 reaktioner, kommentarer og opslag i september
  • 3000+ medlemmer fra København
  • 80+ medlemmer fra USA
  • 20+ medlemmer fra Australien
  • 11-13.000 medlemmer der hver dag ser, liker eller kommenterer indhold fra gruppen
  • 650.000+ visninger tilsammen af de 100 mest populære opslag i gruppen i september.
Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.