Lovestorm Årskavalkade 2018

Af Kirsten Sydendal

Året er ved at være slut, og jeg har set tilbage på 2018 i Lolland-Falster Lovestorm-gruppen. Med hjælp fra statistikken har jeg udvalgt 23 historier som mange af os husker, og som sætter et flot punktum for 2018. Husk at det blot er et lille bitte udsnit af alle de mere end 5900 opslag der har været i 2018. Mange andre end de 23 fortjener også at blive fremhævet!
Hvis du vil genopfriske opslag ud fra et særligt yndlingssted eller -tema fra Lolland-Falster, så kig her i vores Emneregistrering som vi også fik lavet i 2018. De nyeste (‘taggede’) opslag ligger altid øverst.
Tusind tak til alle jer der laver opslag, og alle jer der viser jeres begejstring ved at like og dele! Det er ægte Lovestorm – hver eneste dag! Der er nu 27.500 medlemmer, og hver måned har gruppen ca. 700.000 visninger. Det gør en kæmpe forskel.

1. ÅRETS KÆRLIGHEDSERKLÆRING
Slået op af Lotte Jakobsen

Det ultimativt mest likede opslag i 2018 og i hele Lolland-Falster Lovestorms historie er dette med sognepræst Jesper Vigant og et hold konfirmander fra Sankt Nicolai Kirke i Nakskov 23. april. De sender sammen en rørende tak til konfirmandernes forældre:

Lotte Jakobsen, der lavede opslaget, skrev:
“En kæmpe tak til sognepræst Jesper Vigant for en fantastisk konfirmation af mine piger i Sankt Nikolai Kirke, Nakskov ❤️. Hvis du fortsætter sådan er jeg sikker på, at der er flere, der kommer i kirke om søndagen 😉”
Opslaget er liket over 7000 gange og delt mere end 4900 gange.

“Og når I står op mod vinden,
kysser I os blidt på kinden.
Hvor vi end er på denne jord,
ved vi I vil være
med os i det nære
– der hvor kærligheden bor.

Under stjernerne på himlen
flyver vi afsted.
Hvorend livet før’ os hen,
så har vi jer med.
Vi takker jer for liv’t
for alt hvad vi fik giv’t
af kærlighed.
Tak for al jer’s kærlighed ❤️”


2. ÅRETS FOTO
Slået op af Brian Mortensen

Årets mest likede foto i 2018 var Brian Mortensens foto af Farøbroen fra 17. november. Brian fortæller at billedet er behandlet i Lightroom og Color Efex Pro. Lyset var mere hvidt og knapt så kraftigt som det er på det efterbehandlede foto. Han siger beskedent at han var på det rette sted i det helt rigtige øjeblik. Brian glæder sig til at der igen er belysning på broen som der var i november, for så vil han ud igen med nyt udstyr og med håbet om at også stjernerne sidder lige i skabet.


3. ÅRETS LOVESTORM FOR ET TV2-PROGRAM
Slået op af Laila Laila

Laila Laila mente at TV2 burde have gjort lidt mere reklame for deres program “Hjem til gården” (fra Maribosøerne), så hun satte en Lovestorm i gang 21. marts. Når TV2 viser de positive sider fra Lolland, så skal det også fortælles. Det er kun fair!
Lailas opslag blev både liket og delt næsten 1000 gange! Klik på billedet og se hendes opslag!


4. ÅRETS SAVNET OG FUNDET IGEN-HISTORIE
Slået op af Maria Louise Gertsen

Maria Louise Gertsen skrev 13. oktober en rørende historie om hunden Luna der var forsvundet (hos hundepasseren tilmed!! Hvor forfærdeligt for alle!!), men blev fundet igen med hjælp fra alle mulige kanter. Det takkede hun for med sit opslag der sluttede således:

“Bor du allerede i Maribo eller på Lolland Falster, så ved du, at sådan er det. Folk bakker op om hinanden: børn, voksne, ældre mennesker.
Hvis du bor udenfor LF, så er det altså sådan vi gør på Lolland-Falster.
Vi kender hinanden, og vi hjælper hinanden. Kender vi ikke hinanden, så hjælper vi også.”

Læs hele historien herunder.


5. ÅRETS SEJESTE SKOLEKLASSER
Slået op af Dorte Haupt Clausen

Årets sejeste skoleklasser må være 7.-9. årgang fra Sakskøbing Skole og deres 3 lærere, som 16. maj begav sig afsted på cykel mod Rådhuspladsen, København. Supersejt!


6. ÅRETS MOTIV
Slået op af Pia Gøtz Lund og Dennis Sune Gertsen

Et af årets allermest fotograferede motiver er Badebroen ved Hestehovedet i Nakskov. Vi har valgt to topfotos som i 2018 begge fik ca. 1000 likes.

Det første af Pia Gøtz Lund, lagt ud d. 20. juni 2018:

Og det næste af Dennis Sune Geertsen d. 17. maj 2018:


7. ÅRETS SANGSTJERNE PÅ TV

Sol Gamborg Nielsen fra Nykøbing blev vores alle sammens tv-darling da hun optrådte i X-Factor. Her præsenterer hun sig selv d. 25. februar.


8. ÅRETS FØDSELSDAGSHILSEN
Slået op af Philip Rasmussen

Philip Rasmussen sendte 8. september en veloplagt hyldest til Else Valentin der fyldte 100 år. Det kunne vi lide, og opslaget blev et af årets mest populære.


9. ÅRETS TAK TIL TO LOKALE PERSONER
Slået op af Natascha Nawrocki

Knuthenlund måtte lukke i den form vi kendte det. I stedet for at hulke og begræde alt det tabte fandt Natascha Nawrocki på at lave et opslag hvor vi alle kunne udtrykke en kæmpe tak til Susanne og Jesper Hovmand-Simonsen for det store arbejde de har lagt i Knuthenlund, og hvad det har betydet for Lolland-Falster. Tak til Susanne og Jesper, og tak til Natascha Nawrocki!


10. ÅRETS VELFORTALTE KUNSTPROJEKT
Slået op af Bjørn Morel

Bjørn Morel gav d. 2. februar en meget personlig og jordnær præsentation af sit kunstprojekt som udgør den nye udsmykning i teatersalen i Nakskov. Den ramte lige i hjertet hos mange af Lovestormgruppens medlemmer,


11. ÅRETS ‘SÅDAN BYDER VI VELKOMMEN’-HISTORIE
Slået op af Anne Marie Boye

Anne Marie Boye skrev en herlig historie om to blaffere fra Jelling og den herlige modtagelse de havde fået på Lolland-Falster. Tak for den til alle der var involveret!


12. ÅRETS ARTIKEL I LANDSDÆKKENDE AVIS

Politikens artikel om Dodekalitten fra 29. september gav os endnu en gang grund til at føle stolthed og rette ryggen endnu mere end vi i forvejen gør. Med store fotos og tekst der fyldte 5-6 sider, beskrev Emil Bergløvs artikel Dodekalitten og de mennesker som står bag den, i anledning af afsløringen af de to nye stenstøtter dagen efter. Artiklen kan desværre nu kun læses af abonnenter, men Dodekalitten kan du heldigvis besøge døgnet rundt – helt gratis.


13. ÅRETS ‘LILLE TING – STOR FORSKEL’-HISTORIE

Stine Lynge Pedersen er handikaphjælper og fortalte den rørende historie om Mike og Faxe Kondi-manden, som vendte om på Gedser Landevej og forærede Mike en Faxe Kondi-bluse. Kæmpe tak for denne fine fortælling der minder os om hvor lidt der nogle gange skal til for at skabe stor glæde. Læs historien herunder.


14. ÅRETS HVERDAGSHISTORIE
Slået op af Pia Nissen

Pia Nissen lagde 12. september et foto op af smørrebrød som hun har lavet det til sin mand igennem mange år. Det var der mange der kunne lide, så vi har kåret opslaget til Årets Hverdagshistorie.

15. ÅRETS BEDSTE NYHEDER PÅ FOLKETIDENDE.DK
Slået op af bl.a. David Arnholm

I Lovestormgruppen deles der naturligt nok ofte nyheder fra http://www.folketidende.dk. To nyheder der vakte stor jubel var offentliggørelsen af at NOTA m.fl. skal flytte fra København til Nakskov, og meddelelsen om at Lydolph åbner en isforretning i Nykøbing Falster.

180 nye arbejdspladser til Lolland-Falster:

Lydolph åbner butik i Nykøbing:


16. ÅRETS EVENTYRFOTO
Slået op af Jørgen Witved

Jørgen Witveds smukke billeder er kendte i Lovestormgruppen. Her er et af de mest populære fra 2018.
Jørgen Lillebæk Bendixen skrev som kommentar:
Et godt billede som viser en allé ud af rigtig mange smukke alléer. Som nylig ankommet fritidshusejer fra København glæder jeg mig over dem alle. Det er så smukt og unikt.”

17. ÅRETS MINIHELT
Slået op af Camilla Line Paaske Klaaby

12. december delte Camilla Klaaby denne fine historie om Aske på 5 år som var blevet hædret som den yngste Nabohjælper af organisationen Nabohjælp. Tak for historien og godt gået af Aske!


18. ÅRETS KYSTFOTO
Slået op af Simon Rasmussen

Simon Rasmussen delte 3. februar dette flotte foto fra kysten ved Hesnæs. Det blev et af årets mest populære billeder.


19. ÅRETS TV-HELT FRA NYKØBING FALSTER
Slået op af Helle Bertram

Hassan Torabi blev kendt både på Lolland-Falster og i resten af Danmark da DR2 sendte en dokumentar om ham og hans arbejde som massør og akupunktør.
Helle Bertram introducerede Hassan således d. 11. april:
“Jeg er bare en arbejdsmand. Jeg arbejder fra mit hjerte” siger den 56-årige massør og akupunktør Hassan Torabi fra Nykøbing Falster. Ikke desto mindre kommer folk både fra det lokale og fra hele landet – ja hele verden! – for at få behandling for sygdom og skader. Og nu bringer DR2 en dokumentarserie om Hassan og nogle af dem, der kommer for at få hjælp.”
Tak for denne fine dokumentar til til DR2, til Hassan og alle de lokale der medvirkede.


20. ÅRETS DIALEKTTRÅD
Opslået af Jan Nørager Laursen

Hvis der er noget vi kan lide at snakke om i Lovestormgruppen, er det vores lokale dialekt. Vi har haft mange opslag og lange tråde om det emne. En af de lange dialekttråde fra 2018 blev slået op af Jan Nørager Laursen d. 28. november. Du kan læse den herunder:


21. ÅRETS GAVER
Slået op af Mette Engell Friis og Helle Due Hansen:

Der bliver gjort meget for patienterne på Svanevig Hospice, men Larsson Cykler fra Maribo tænker også på de pårørende som kan have brug for et pusterum på cykel i byen og naturen omkring hospicet. De gav således en cykel til de hospicepårørende i februar, og den historie var der mange der kunne lide.

En anden gave til Svanevig Hospice var dette rørende brev fra en patient som blev udskrevet. Jo, det sker også … Tak til Helle Due Hansen for at dele! Klik på billedet og læs:

22. ÅRETS KÆLEDÆGGE
Slået op af Ulla Margrethe Eriksen, Grethe Kristiansen og Marianne og Willy Pedersen

Årets kæledægge er sælfølgelig sælen ved Hestehovedet, som er blevet set af tusindvis af mennesker. Mange billeder blev lagt i Lovestormgruppen; her er et par af de mest populære:


23. ÅRETS MÅNEFOTO

Der blev taget mange billeder af måner, både fuldmåner og blodmåner, i 2018. Et af de mest likede var Per Rasmussens billede af Storstrømsbroen fra 28. juni hvor man både ser fuldmånen og den opgående sols stråler på broen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Et svar til Lovestorm Årskavalkade 2018

  1. Pingback: Godt nytår 2019 | Lolland-Falster Lovestorm

Der er lukket for kommentarer.