Frode, spillemand – #shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Lolland-Falster Lovestorm præsenterer Søren Marquardt Frederiksen og Antti Suomalainens portrætserie fra Vestlolland Shining People.

20130725-dsc_0334

”Det vigtigste for mig, er at gøre folk glade. Når folk holder bryllup eller konfirmation, tager jeg ud og spiller for dem med min harmonika. Jeg elsker at se folk der er i godt humør. Jeg spiller gratis, også selv om det er for folk jeg ikke kender, bare for at gøre dem glade. Som dreng havde jeg en mundharmonika som jeg spillede på i skolegården. Dengang var der tit nogle der ville tæske mig, fordi jeg var lille og kom fra en fattig familie. Men så sagde jeg til dem: ”I kan bare begynde, så vi kan få det overstået.” Når jeg sagde det, mistede de interessen. De ville helst have jeg blev bange eller sur. På den måde har jeg gennem helt livet undgået slåskampe.”


20130725-img_0452

”Jeg begyndte at gå til dans i 2008, og nu er jeg blevet helt bidt af det. Jeg elsker selskabet i danseklubben. Der er 23 damer og 5 mænd. I starten står vi i en rundkreds med hinanden i armene og synger. Når jeg ikke har været der en uge, siger de andre: ”Vi savner dit smil!”. De giver mig glæde og jeg giver dem glæde. Det er sådan livet skal være.”


20130725-dsc_0370

20130725-img_0457

20130725-img_0462


20130725-img_0465

”Det tager mig to timer at gå gennem gågaden i Nakskov, fordi jeg skal tale med alle. Jeg siger goddag til alle, for at gøre dem glade, også selv om de surmuler. Så snakker vi om politik, vind og vejr. ”Nå, nu skal jeg videre!” siger folk så, fordi jeg snakker for meget. Jeg tror ikke, at det generer folk, at jeg taler så meget. De finder bare på en undskyldning om at de skal til tandlæge eller noget, og så går vi hver til sit. Det er helt fint. Bare jeg har set dem smile. Jeg ved ikke, hvorfor jeg vil gøre folk glade. Da jeg var ude og sejle, sendte jeg penge hjem til min familie, så de fik noget at spise. Men så fandt jeg ud af, at min far spillede dem op på enarmede tyveknægte. Da jeg var på værftet gav jeg penge væk til mine kammerater, så de kunne købe tøj og mad til deres familie. Det gav mig en glæde, at gøre dem glade.”


20130725-DSC_0405.jpg

”Min drøm er at jeg skal have det godt resten af mit liv. At jeg er rask og rørig og glad for at se andre mennesker. Jeg har det godt, fordi jeg tror på gud. Hvordan kan man ellers være så glad, hvis man ikke tror på gud?”

Læs mere om Shining People her

Tilmeld dig Lolland-Falster Lovestorm her

Læs næste portræt om naturelskeren Dorte her