Hanne, restaurationsejer – #shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Lolland-Falster Lovestorm præsenterer Søren Marquardt Frederiksen og Antti Suomalainens portrætserie fra Vestlolland Shining People.

20130724-DSC_0374.jpg

”Jeg har en restaurant i en lille landsby. Stedet er velbesøgt, fordi vi har fået en masse ingredienser til at spille perfekt sammen. Det er som et puslespil, hvor jeg skal have alle brikker til at falde på plads. Jeg har et tæt samarbejde med lokale leverandører, der kommer med kød og årstidens grøntsager. Indimellem ringer en nabo og spørger om jeg kan bruge en sæk æbler, eller fortæller at der er mange urter i skoven. Forleden skulle jeg bruge orange gulerødder, men damen der leverer dem, havde kun gule gulerødder. Og så skulle jeg pludselig genopfinde den menu, som jeg havde planlagt. Den slags elsker jeg. At man hele tiden bliver udfordret på sin kreativitet, og at man bliver nødt til at gøre tingene på en ny måde, hvis man vil have brikkerne til at falde på plads.”


20130724-DSC_0336.jpg

”Min største glæde, er når jeg cykler gennem skoven og finder en masse urter, og bagefter skal finde ud af, hvordan jeg kan bruge dem i en spændende menu. Når det lykkes mig, at få de lokale kræfter, årstidens råvarer, medarbejderne og gæsterne til at fungere sammen som en perfekt symfoni, hvor alle dele spiller sammen og gør hinanden smukkere, så er jeg glad. I morges kom en lokal kvinde med gulerødder til os. I bunken fandt vi denne. Den er som skabt til blomsterne og bordet.”


20130724-DSC_0354.jpg

”Min drøm er virkelig. Jeg har ikke noget jeg drømmer om. Jeg bor det sted jeg gerne vil. Jeg elsker mit arbejde, Jeg har adgang til alle de lokale råvarer jeg ønsker. Jeg bor og arbejder sammen med mennesker jeg respekterer og holder af. Jeg har en forretning, der fungerer på præcist det niveau, hvor jeg er tilfreds. Alle brikker passer sammen som i et perfekt puslespil.”

#shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Læs mere om Shining People her

Tilmeld dig Lolland-Falster Lovestorm her

Læs næste portræt om havnehopperne her