Niels, fisker – #shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Lolland-Falster Lovestorm præsenterer Søren Marquardt Frederiksen og Antti Suomalainens portrætserie fra Vestlolland Shining People.

20130725-DSC_0315.jpg

”Jeg er kommet i bådlauget siden jeg blev født. Dengang sejlede jeg med min far. I dag har jeg min egen kutter på 33 fod. Jeg bor her og forlader kun bådelauget, når jeg tager ud for at sejle og sætte ruser. Det er svært at slippe bådlauget. Jeg har altid elsket det sted. Der er en herlig stemning her. Alle er velkomne og man kan tage ud og sejle på havet, når man har lyst. Nogle af de andre er hårde ved sig selv, fordi de kun drikker det skarpe. Jeg drikker kun øl. Det er det rene vand, og jeg har aldrig hørt om nogle der er døde af at drikke vand.”


20130725-DSC_0284.jpg

”Der kommer stadig gode kammerater i bådlauget, men de gamle falder fra og de unge der kommer til ser anderledes på tingene. De kommer med deres speedbåde på trailere og kører fra havn til havn. Vi hjælper dem med at læsse deres både, drikker en øl, og siger knæk og bræk, men så er det også det. De gider ikke blive og snakke. Men det er snakken der skaber miljøet.”


20130725-DSC_0295.jpg

”Min drøm er at bådlauget kan bevare sin gode stemning. At folk har lyst til at kommer her og få en øl. Snakke om vind og vejr og rafle løgn. Hvis folk ikke har tid og ro til det, forsvinder det miljø vi har. Det ville være en skam.”

#shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Læs mere om Shining People her

Tilmeld dig Lolland-Falster Lovestorm her

Læs første portræt om havemanden Jens her