Poul, overleverens instinkt – #shiningpeople #lollandfalsterlovestorm

Lolland-Falster Lovestorm præsenterer Søren Marquardt Frederiksen og Antti Suomalainens portrætserie fra Vestlolland Shining People.

20130724-dsc_0601

”Jeg har ingen historie at fortælle. Der er ingenting jeg er stolt af. Jeg har ingen drøm. Der er ikke noget der skinner i mit liv. Alt går nedad. Jeg var til tandlæge i dag, men det var også et nederlag.”


20130724-dsc_0604

”Jeg kom ud og sejle som 16-årig, men det var ikke andet end storm, bølger og bræk. Som messedreng glædede jeg mig i starten til at komme til den næste havn. Men når man kom derhen, var der alligevel ikke noget ved den. Så glædede man sig til den næste havn, men når man kom derhen, skete det samme. Og sådan fortsætte det indtil man ikke glædede sig mere, og så sejlede man bare rundt i storm, regn og kulde.”


20130724-dsc_0562

”Livet har været en lang rumlen. Især da jeg var på havet. Men også før og senere, når jeg gik på marken og gravede roer op. Tror du det er sjovt, at gå i en roemark og smide roer op i en stor bunke? Frosten bed i fingrene og man skulle ordne ti tønder land. Det var der ikke meget ved. Da jeg senere fik job på sukkerfabrikken, havde jeg fri lørdag og søndag. Jeg havde så meget fritid, at jeg måtte købe en kutter for at få tiden til at gå. Der har aldrig været noget man er rigtig glad for. Livet er bare gået.”


20130724-dsc_0595

”Hvordan jeg alligevel har klaret livet? Jeg ved det ikke! Det må være noget medfødt, et instinkt, der har fået mig til at stå op og klare dagen. Det hele er håbløst, men livet går alligevel videre som det skal. Jeg giver ikke op og klynker ikke. Det hele er som det som det skal være. Jeg har min hund, mine katte og huset her. Det er nok for mig.”


20130726-dsc_0190

”Min drøm er at få hevet alle mine tænder ud, så jeg kan tygge igen. Jeg så et program i fjernsynet, hvor en hund fik nye tænder fra et menneske. Jeg håber det også kan gå den anden vej, så jeg kan få min hunds tænder. De er hvide og flotte.”

Læs mere om Shining People her

Tilmeld dig Lolland-Falster Lovestorm her

Læs første portræt om havemanden Jens her