Shining People

20130802-IMG_0869

Lolland Falster Lovestorm er stolte af at præsentere den populære fotoudstilling Shining People online og på de sociale medier.

Udstillingen skildrer i ord og billeder en række personer fra Vestlolland der ’shiner’, fordi de har noget i livet, der giver dem livsglæde.

Udstillingen er lavet af den lokale forfatter og journalist Søren Marquardt Frederiksen og hans finske ven Antti Suomalainen. De har gået rundt i Nakskovs gader og banket på døre, og forklaret folk, at de ledte efter personer, der stråler. Personer, der har en glæde ved et eller andet, der får dem til at stråle. Og om de måtte fotografere dem til en udstilling og stille dem et par spørgsmål om deres glæde.

De stillede spørgsmål som: Hvad er din glæde? Hvad får dig til at stråle? Hvad gør dig stolt? Hvad er din drøm?

Det resulterede i 23 stærke portræthistorier, hvor man i billeder og ord møder personer, der stråler af en glæde der kommer indefra. Det kan være glæden over at renovere et hus, glæden over at hjælpe til i Ren By, glæden over at køre cross eller, som i Frode Jørgensens tilfælde, glæden over at gøre andre glade.

Der er udvalgt 2-5 foto af hver person, i alt 75 fotos med ledsagende citater, hvor personerne fortæller, hvad der giver dem glæde, og hvorfor de har den glæde.
Lolland Falster Lovestorm vil i de kommende uger lægge portrætterne op på Facebook, en ny person ca. hver uge. Shining People har tidligere været vist på Nakskov Bibliotek og i Nakskov Toldbod.

Du må gerne fortsætte!
Søren Marquardt Frederiksen og Lolland Falster Lovestorm vil gerne opfordre andre til at fortsætte projektet. Spørg dig selv: Hvad får mig til at stråle? Hvad får andre til at stråle? Og udforsk det i ord og billeder!

“Vi tilbyder skoler og gymnasier på Lolland Falster undervisningsmateriale og opgaver der knytter sig til projektet. Vi vil gerne opfordre skolerne til at få deres elever til at lave journalistiske projekter, der knytter sig til udstillingens tema. Det kan fx være at skrive essays, hvor eleverne skal undre sig over hvad stolthed er og hvad der får folk til at shine. Det kan være interviews og reportager, hvor eleverne undersøger folk, der shiner. Det kan være fotos, hvor eleverne selv skal tage billeder af folk, der stråler, osv.”, forklarer Søren Marquardt Frederiksen.

Til København
Lolland Falster Lovestorm vil gerne vise den stærke og tankevækkende fotoudstilling i København.
“Vi synes, at udstillingen fortjener at blive set uden for Lolland-Falster, så derfor søger vi samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at få den op i egnede lokaler i København eller andre steder”, siger Kirsten Sydendal, som er medinitiativtager til Lolland-Falster Lovestorm.

Om fotograferne
Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag i litteraturvidenskab, forfatter og journalist. Han underviser i kulturjournalistik og retorik på Københavns Universitet. Han er bogaktuel med den historiske krimi Kongens By og har derudover skrevet en række anmelderroste bøger om retorik, journalistik og virksomhedskommunikation. Søren er opvokset i Nakskov og har boet 28 år i København. Under arbejdet med dette fotoprojekt blev han imidlertid så inspireret af de personer han interviewede, at han købte et hus i Nakskov og vendte tilbage til sin barndomsby.

”Tanken om at flytte tilbage har ulmet gennem årene, men det var først under de mange samtaler med stolte lollikere, at jeg fik modet og den rette inspiration til at tage skridtet”, fortæller Søren Marquardt Frederiksen.

Antti Suomalainen er fra Helsinki i Finland, hvor han arbejder som fotograf, musikproducer og brandingekspert. Søren og Antti har været venner i de seneste 20 år, og besøger hinanden flittigt. Når Antti er i Nakskov, undrer han sig over, hvorfor medierne skriver dårligt om en by som Nakskov. Han synes Nakskov er en smuk by. Hvis Nakskov lå i Finland, siger han, ville det være en by alle finnere valfartede til, fordi den har så meget charme.

Læs det første portræt om havemanden Jens her

Alle udgivne portrætter
Jens, havemand
Hanne, restaurationsejer
Drenge, havnehoppere
Per, husejer
Jan, familiemand
Frode, spillemand
Dorte, naturelsker
Eva, aktiv i Ren by
Poul, overleverens instinkt
Hugo, græsrodsaktivist
Dirch, nakskovit og fartentusiast
Merete, miljøassistent
Inger, katteejer
Niels, fisker
Walther, smed
Per, sommerhusejer
Evin, kroejer